Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi.

Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 925 Ocena: 10814

Dodano:

Odsłon: 1141

Bardzo dobra treściwa, pikantna zupa, którą warto zrobić .

Składniki

  • Składniki na kuleczki:
  • ½ kg mięsa mielonego
  • jajko
  • Pieprz
  • Sól
  • Chili
  • Cebula drobno pokrojona
  • Majeranek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Dodatkowo:
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 puszki fasolki czerwonej
  • 2 słoiki sosu meksykańskiego
  • ½ kg pieczarek
  • Zioła Prowansalskie
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 kostki rosołowe
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi.

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy

  2. 2. Wszystkie składniki na kuleczki mieszamy razem, robimy mały kuleczki wielkości orzech i smażymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do ziemniaków dokładamy kostki rosołowe.

  4. 4. Wlewamy łącznie z sosem fasolkę.

  5. 5. Następnie również sosem kukurydzę

  6. 6. Pieczarki kroimy w kostkę, dokładamy do zupy.

  7. 7. Przyprawiamy ziołami.

  8. 8. Dodajmy sosy meksykańskie.

  9. 9. Na koniec wkładamy kuleczki, chwilę gotujemy.

  10. 10. Zupa gotowa.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń