Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i mega sycąca zupa meksykańska z kurczakiem. Świetnie sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zmiana mięsa w przepisie sprawia, że posiłek jest lżejszy i mniej kaloryczny. Zachęcamy do przetestowania tego przepisu.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 214
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i drobno poszatkuj. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój w kostkę i dopraw: solą, pieprzem, słodką papryką oraz chili.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Cebulę podsmaż na rumiany kolor. Dodaj czosnek. Następnie na patelnię wrzuć kurczaka. Podsmaż go po 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.
Do garnka wlej bulion, dodaj passatę pomidorową, następnie dodaj kukurydzę, czerwoną fasolę, podsmażonego kurczaka z cebulą i pomidorki koktajlowe. Zupę dopraw ziołami prowansalskimi, słodką papryką, chili, solą oraz pieprzem. Całość gotuj przez około 15 minut.
Gorącą zupę meksykańską z kurczakiem nakładaj na talerze. Smacznego!