Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Migdały sparzyć, obrać z łupin, zemleć lub utrzeć.
Wlać ok. 2 litrów wrzątku, wymieszać, a następnie odcisnąć przez serwetę lub odcedzić przez gęste sito.
Dodać cukier, wymieszać.
Dodać cynamon, rodzynki i ryż ugotowany na mleku.
Można podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Życie na Gorąco Retro