Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa migdałowa to tradycyjna staropolska potrawa wigilijna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Świetnie smakuje serwowana zarówno na ciepło, jak i na zimo. Zobaczcie, jak ją zrobić.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce i zalewamy odrobiną mleka. Dodajemy cukier. Składniki ucieramy.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mleko zagotowujemy w rondelku.
Masę migdałową zalewamy gorącym mlekiem. Składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Pod koniec do zupy migdałowej dodajemy rodzynki i ugotowany ryż.
Przed podaniem talerz dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego.