Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa migdałowa to tradycyjna staropolska potrawa wigilijna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Świetnie smakuje serwowana zarówno na ciepło, jak i na zimo. Zobaczcie, jak ją zrobić.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13251
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1507
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6008
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13251
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1507
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6008
Składniki
Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce i zalewamy odrobiną mleka. Dodajemy cukier. Składniki ucieramy.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mleko zagotowujemy w rondelku.
Masę migdałową zalewamy gorącym mlekiem. Składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Pod koniec do zupy migdałowej dodajemy rodzynki i ugotowany ryż.
Przed podaniem talerz dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego.