Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa migdałowa to tradycyjna staropolska potrawa wigilijna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Świetnie smakuje serwowana zarówno na ciepło, jak i na zimo. Zobaczcie, jak ją zrobić.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 576
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1377
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25629
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 576
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1377
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25629
Składniki
Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce i zalewamy odrobiną mleka. Dodajemy cukier. Składniki ucieramy.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mleko zagotowujemy w rondelku.
Masę migdałową zalewamy gorącym mlekiem. Składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Pod koniec do zupy migdałowej dodajemy rodzynki i ugotowany ryż.
Przed podaniem talerz dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego.