Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa migdałowa to tradycyjna staropolska potrawa wigilijna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Świetnie smakuje serwowana zarówno na ciepło, jak i na zimo. Zobaczcie, jak ją zrobić.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12541
Składniki
Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce i zalewamy odrobiną mleka. Dodajemy cukier. Składniki ucieramy.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mleko zagotowujemy w rondelku.
Masę migdałową zalewamy gorącym mlekiem. Składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Pod koniec do zupy migdałowej dodajemy rodzynki i ugotowany ryż.
Przed podaniem talerz dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego.