Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach można spotkać różne dodatki, m.in. kapustę, fasolę, zielony groszek często dodawany w Anglii.
Garnek, patelnia, nóż, obieraczki do warzyw, tarka do jarzyn, praska do czosnku, łyżeczka, łyżka, łyżka drewniana lub plastikowa
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17355
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4199
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 136
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 217
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17355
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4199
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 136
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 217
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę i spłukujemy w wodzie. Marchew obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Seler myjemy i kroimy łodygę w cienkie plasterki.
2 łyżki tłuszczu rozpuszczamy na patelni, s następnie wrzucamy cebulę, którą krótko smażymy zanim zacznie brązowieć. Dodajemy do cebuli pomidory z puszki, puszkę spłukujemy z 50 ml wody, która dodajemy do patelni i cały czas musimy na najmniejszym ogniu. W tym samym czasie do zimnego wywaru mięsnego lub warzywnego wrzucamy ziemniaki, seler, marchew i liść laurowy oraz makaron i gotujemy na dużym ogniu doprowadzając do wrzenia, a następnie redukujemy ogień. Cały czas gotujemy pod przykryciem.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy pastę pomidorową oraz duszone pomidory z puszki. Sok powinien się już zredukować, co trwa około 20-25 minut. Dodajemy czosnek obrany i przepuszony przez praskę. Następnie dodajemy odsączoną ciecierzycę. Dodajemy wszystkie przyprawy.
Serwujemy z serem i świeżą bazylią.