Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała, sycąca włoska zupa. Ja przyrządzam ją w wolnowarze (wtedy warzywa są al dente i nadają jej niepowtarzalny smak. Oczywiście można ją przygotować w tradycyjnym garnku.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2415
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 851
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2415
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 851
Składniki
Cebulę, czosnek siekamy i podsmażamy na maśle do zeszkliwienia.
Wszystkie pozostałe warzywa kroimy w kostkę.
Podsmażoną cebulę dodajemy do warzyw. Zalewamy gorącym bulionem warzywnym i dokładnie mieszamy. Dodajemy warzywa z puszek, oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Gotować w wolnowarze przez 8 godzin (pozycja LOW), lub 6 godzin (pozycja MEDIUM). W tradycyjnym garnku gotować na małym ogniu przez 1-1,5 godziny-nie wolno doprowadzić do rozgotowania warzyw. Podawać z ugotowanym makaronem (poleca świderki), posypaną siekaną natką i parmezanem.