Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa miso wakame

Zupa miso wakame

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 12315

Dodano:

Odsłon: 361

Japońskie zupy są niezwykle smaczne i szybkie wykonaniu. Zupa jest pełnowartościowym posiłkiem i do tego lekkim.

Składniki

  • woda 750ml to na dwie osoby
  • pasta miso 1 łycha
  • wakame garść, zwiększą dziesiecokrotnie objetość
  • por kawałek
  • czosnek 1 ząbek
  • tofu u mnie parówki sojowe
  • warzywa do smaku u mnie marchew i fenkuł
  • zielenina do posypania u nie szczypiorek
  • chili do smaku
  • olej do podsmażenia u mnie sezamowy
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa miso wakame

Przygotowanie

  1. Zalałam gorącą wodą wodorosty.
    Podsmażyłam w rondlu pokrojony w kostkę kawałek pora i fenkuła i marchew.
    Zalałam wodą, dodałam pastę miso.
    Jeśli używamy zwykłego tofu to można podsmażyć je z warzywami.
    Dodałam pokrojone wodorosty.

    Gdy warzywa były miękkie dodałam pokrojone parówki sojowe, i zupę doprawiłam chili i zaciągnęłam przeciśniętym czosnkiem.

    Jeśli zupa ma być bardziej syta można dodać makaron ryżowy.

  2. Dodałam jeszcze szczypiorku
    .
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 lutego Skąd y kochana czerpiesz takie pyszne pomysły,świetna zupka:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń