Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońskie zupy są niezwykle smaczne i szybkie wykonaniu. Zupa jest pełnowartościowym posiłkiem i do tego lekkim.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 88
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 612
Polecam.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 509
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 88
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 612
Polecam.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 509
Składniki
Zalałam gorącą wodą wodorosty. Podsmażyłam w rondlu pokrojony w kostkę kawałek pora i fenkuła i marchew. Zalałam wodą, dodałam pastę miso. Jeśli używamy zwykłego tofu to można podsmażyć je z warzywami. Dodałam pokrojone wodorosty. Gdy warzywa były miękkie dodałam pokrojone parówki sojowe, i zupę doprawiłam chili i zaciągnęłam przeciśniętym czosnkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta można dodać makaron ryżowy.
Dodałam jeszcze szczypiorku . Smacznego :)