Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońskie zupy są niezwykle smaczne i szybkie wykonaniu. Zupa jest pełnowartościowym posiłkiem i do tego lekkim.
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17890
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2600
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17890
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2600
Składniki
Zalałam gorącą wodą wodorosty. Podsmażyłam w rondlu pokrojony w kostkę kawałek pora i fenkuła i marchew. Zalałam wodą, dodałam pastę miso. Jeśli używamy zwykłego tofu to można podsmażyć je z warzywami. Dodałam pokrojone wodorosty. Gdy warzywa były miękkie dodałam pokrojone parówki sojowe, i zupę doprawiłam chili i zaciągnęłam przeciśniętym czosnkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta można dodać makaron ryżowy.
Dodałam jeszcze szczypiorku . Smacznego :)