Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońskie zupy są niezwykle smaczne i szybkie wykonaniu. Zupa jest pełnowartościowym posiłkiem i do tego lekkim.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Składniki
Zalałam gorącą wodą wodorosty. Podsmażyłam w rondlu pokrojony w kostkę kawałek pora i fenkuła i marchew. Zalałam wodą, dodałam pastę miso. Jeśli używamy zwykłego tofu to można podsmażyć je z warzywami. Dodałam pokrojone wodorosty. Gdy warzywa były miękkie dodałam pokrojone parówki sojowe, i zupę doprawiłam chili i zaciągnęłam przeciśniętym czosnkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta można dodać makaron ryżowy.
Dodałam jeszcze szczypiorku . Smacznego :)