Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońskie zupy są niezwykle smaczne i szybkie wykonaniu. Zupa jest pełnowartościowym posiłkiem i do tego lekkim.
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Dziś do pracy.
Odsłon: 1429
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Dziś do pracy.
Odsłon: 1429
Składniki
Zalałam gorącą wodą wodorosty. Podsmażyłam w rondlu pokrojony w kostkę kawałek pora i fenkuła i marchew. Zalałam wodą, dodałam pastę miso. Jeśli używamy zwykłego tofu to można podsmażyć je z warzywami. Dodałam pokrojone wodorosty. Gdy warzywa były miękkie dodałam pokrojone parówki sojowe, i zupę doprawiłam chili i zaciągnęłam przeciśniętym czosnkiem. Jeśli zupa ma być bardziej syta można dodać makaron ryżowy.
Dodałam jeszcze szczypiorku . Smacznego :)