Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Dzieciaki nie przepadają za mlecznymi zupami. Trzeba więc podać ją nieco inaczej by im smakowała. Tę zupę zjadają bez problemu.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36364
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36364
        
        
                Składniki
Zaczynamy od przygotowania lanych kluseczek. Do kubka wbijamy żółtka i stopniowo dosypujemy mąkę.Dodajemy odrobinę soli i ucieramy przy pomocy łyżki lejące ciasto. Jeśli będzie za gęste, dodajemy 3-4 łyżki wody. Można też przygotować twarde ciasto i zetrzeć na grubych oczkach. Można też użyć płatków owsianych. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy 1/4 szklanki wody i doprowadzamy ją do wrzenia. Dzięki temu zabiegowi- zupa mleczna się nam nie będzie przypalać. Wlewamy mleko. Po zagotowaniu - wlewamy cienkim strumieniem lane kluseczki. Chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Dodajemy odrobinę soli, słodzimy do smaku i wsypujemy rodzynki. Zestawiamy garnek z ognia. Na suchej patelni rumienimy płatki migdałowe. Dodajemy do zupy. Zostawiamy łyżkę płatków do dekoracji talerza. Jeśli lubimy- możemy dodać szczyptę cynamonu.