Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieciaki nie przepadają za mlecznymi zupami. Trzeba więc podać ją nieco inaczej by im smakowała. Tę zupę zjadają bez problemu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Składniki
Zaczynamy od przygotowania lanych kluseczek. Do kubka wbijamy żółtka i stopniowo dosypujemy mąkę.Dodajemy odrobinę soli i ucieramy przy pomocy łyżki lejące ciasto. Jeśli będzie za gęste, dodajemy 3-4 łyżki wody. Można też przygotować twarde ciasto i zetrzeć na grubych oczkach. Można też użyć płatków owsianych. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy 1/4 szklanki wody i doprowadzamy ją do wrzenia. Dzięki temu zabiegowi- zupa mleczna się nam nie będzie przypalać. Wlewamy mleko. Po zagotowaniu - wlewamy cienkim strumieniem lane kluseczki. Chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Dodajemy odrobinę soli, słodzimy do smaku i wsypujemy rodzynki. Zestawiamy garnek z ognia. Na suchej patelni rumienimy płatki migdałowe. Dodajemy do zupy. Zostawiamy łyżkę płatków do dekoracji talerza. Jeśli lubimy- możemy dodać szczyptę cynamonu.