Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętacie może taką zupę mleczna z dzieciństwa? Ją albo się lubi albo nienawidzi podobnie jak z czarniną ja bardzo ją lubię
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Na początek przygotować dynie obrać ja z twardej skóry i oczyścić z miąższu, po oczyszczeniu powinno zostać 1,400 kg a następnie pokroić ją w kostkę dowolnej wielkości. Jak już mamy przygotowaną dynię wtedy do garnka na dno wlać wodę zagotować ją a następnie wlać mleko i również je zagotować. Gdy mleko już się gotuje wsypać przygotowaną dynię i od czasu zagotowania się całości zmniejszyć ogień i na malutkim gotować do czasu miękkości i rozpadania się dyni
W międzyczasie gdy zupa z dynią się gotuje na wolnym ogniu wtedy przygotować zacierki, do salaterki wbić całe jajka, wsypać mąkę oraz wlać mleko i całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników tak aby powstała gęsta papka
Jak już dynia w gotującym się mleku jest odpowiednio ugotowana wtedy na widelec zamoczony w gorącym mleku nabierać małą porcję ciasta zacierkowego i wkładać do gotującej się zupy w czasie gdy na niej pojawił się kożuch. Od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej 15 minut do miękkości zacierek
Ugotowaną zupę mleczną z dynią i zacierkami najlepiej jadać na słodko z cukrem ale jeżeli ktoś woli można również lekko posolić, taka mleczna nie musi być z zacierkami można dać ulubiony makaron lub kto z czym lubi jest smaczna również z ryżem. Jeżeli ktoś lubi zupy mleczne to serdecznie polecam ugotowanie i spróbowanie właśnie w tym wydaniu