Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lekarstwo na ból brzucha i biegunkę. Bez obaw można ją podawać dzieciom i dorosłym. Przepis na tę zupę jest bardzo prosty, a do tego nie zajmuje dużo czasu, dlatego warto go przetestować.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Marchew umyć, obrać i pokroić na plasterki, przerzucić do garnka i zalać litrem wody. Wodę posolić. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę. Kiedy marchew całkiem zmięknie, zmiksować zupę na gładki krem.
Na dolegliwości bólowe zalecane jest spożywanie zupy 2-3 razy dziennie. Można podawać ją z ugotowanym ryżem. Zupę można przechowywać w lodówce przez jedną dobę.