Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, syta i bardzo rozgrzewająca zupa musztardowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Idealna na jesień i zimę.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 103
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 60
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4559
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6808
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 103
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 60
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4559
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6808
Składniki
Kiełbasę kroimy w cienie półplasterki a boczek w kostkę. Por kroimy w pół krążki. Na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę aż się przyrumienią i wytopi się tłuszczyk. Wtedy dodajemy pora i razem podsmażamy aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w większej ilości osolonej wody do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy całą zawartość patelni i zagotowujemy. Śmietanę i musztardę roztrzepujemy w małej ilości zupy i wlewamy go garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość gotujemy kilka minut. Smacznego :)