Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, syta i bardzo rozgrzewająca zupa musztardowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Idealna na jesień i zimę.
Polecam.
Odsłon: 566
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 467
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 335
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 49
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 791
Polecam.
Odsłon: 566
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 467
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 335
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 49
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 791
Składniki
Kiełbasę kroimy w cienie półplasterki a boczek w kostkę. Por kroimy w pół krążki. Na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę aż się przyrumienią i wytopi się tłuszczyk. Wtedy dodajemy pora i razem podsmażamy aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w większej ilości osolonej wody do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy całą zawartość patelni i zagotowujemy. Śmietanę i musztardę roztrzepujemy w małej ilości zupy i wlewamy go garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość gotujemy kilka minut. Smacznego :)