Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę na gęsto, aby nas rozgrzała w chłodne dni:)
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Cebulę obrać, po czym drobno posiekać. Pierś kurczaka starannie umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w cienkie paski. Warzywa oczyścić, obrać, a następnie pokroić w kostkę. Masło rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę i podsmażyć. Gdy się lekko zarumieni, dodać kurczaka, a po chwili dodać pokrojone warzywa. Wlać 1 litr wody i dobrze wymieszać. Do zawartości garnka dodać liść laurowy, majeranek oraz ziele angielskie. Całość gotować ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Po upływie tego czasu dodać makaron. Gotować do momentu, aż zmięknie. Doprowadzić do smaku. Zagęścić mąka połączona ze śmietaną. Przed podaniem posypać pietruszką.