Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę na gęsto, aby nas rozgrzała w chłodne dni:)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 70
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 70
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Składniki
Cebulę obrać, po czym drobno posiekać. Pierś kurczaka starannie umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w cienkie paski. Warzywa oczyścić, obrać, a następnie pokroić w kostkę. Masło rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę i podsmażyć. Gdy się lekko zarumieni, dodać kurczaka, a po chwili dodać pokrojone warzywa. Wlać 1 litr wody i dobrze wymieszać. Do zawartości garnka dodać liść laurowy, majeranek oraz ziele angielskie. Całość gotować ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Po upływie tego czasu dodać makaron. Gotować do momentu, aż zmięknie. Doprowadzić do smaku. Zagęścić mąka połączona ze śmietaną. Przed podaniem posypać pietruszką.