Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa zupa z dużą ilością czosnku i imbiru znakomicie poprawi naszą odporność, dodatkowo rozgrzeje i nasyci. Zupa jest lekko pikantna, ale jeśli wolicie bardziej ostrą, możecie dodać do niej drobno posiekaną papryczkę chili lub więcej imbiru.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8924
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8924
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem umieść 1 główkę czosnku, uprzednio odetnij kawałek górnej części, tak, aby ząbki były widoczne.
Polej odrobiną oliwy. Piecz przez 30 minut.
Bulion warzywny podgrzej, wlej do niego passatę pomidorową i zagotuj. Zmniejsz ogień, dopraw solą i pieprzem.
Po 15 minutach dodaj upieczony czosnek (wyciśnij ząbki z łupin) oraz przeciśnij przez praskę świeży.
Na tarce o małych oczkach zetrzyj imbir i dodaj do zupy. Całość trzymaj na ogniu przez kolejne 10-15 minut.