Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa zupa z dużą ilością czosnku i imbiru znakomicie poprawi naszą odporność, dodatkowo rozgrzeje i nasyci. Zupa jest lekko pikantna, ale jeśli wolicie bardziej ostrą, możecie dodać do niej drobno posiekaną papryczkę chili lub więcej imbiru.
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1617
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 158
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21359
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1617
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 158
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21359
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem umieść 1 główkę czosnku, uprzednio odetnij kawałek górnej części, tak, aby ząbki były widoczne.
Polej odrobiną oliwy. Piecz przez 30 minut.
Bulion warzywny podgrzej, wlej do niego passatę pomidorową i zagotuj. Zmniejsz ogień, dopraw solą i pieprzem.
Po 15 minutach dodaj upieczony czosnek (wyciśnij ząbki z łupin) oraz przeciśnij przez praskę świeży.
Na tarce o małych oczkach zetrzyj imbir i dodaj do zupy. Całość trzymaj na ogniu przez kolejne 10-15 minut.