Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita zupa ogórkowa na ogórkach gruntowych. Idealna na upalne dni. Przepis pochodzi z 455. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1232
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1232
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Składniki
W garnku roztopić masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną cebulę. Wsypać kurkumę. Gdy zacznie się karmelizować wrzucić posiekany czosnek oraz warzywa – ziemniaka pokrojonego w kostkę, marchewkę, pietruszkę i połówkę selera starte na jarzynowych oczkach, kawałek pora posiekany w plasterki. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Zalać gorącym wywarem. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić ogórki starte na dużych oczkach.
Zabielić śmietaną (wcześniej warto ją zahartować). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.