Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita zupa ogórkowa na ogórkach gruntowych. Idealna na upalne dni. Przepis pochodzi z 455. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 8
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 26
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 41
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 72
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 430
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 8
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 26
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 41
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 72
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 430
Składniki
W garnku roztopić masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną cebulę. Wsypać kurkumę. Gdy zacznie się karmelizować wrzucić posiekany czosnek oraz warzywa – ziemniaka pokrojonego w kostkę, marchewkę, pietruszkę i połówkę selera starte na jarzynowych oczkach, kawałek pora posiekany w plasterki. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Zalać gorącym wywarem. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić ogórki starte na dużych oczkach.
Zabielić śmietaną (wcześniej warto ją zahartować). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.