Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita zupa ogórkowa na ogórkach gruntowych. Idealna na upalne dni. Przepis pochodzi z 455. odcinka programu "Ewa Gotuje".
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10630
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3271
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10630
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3271
Składniki
W garnku roztopić masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną cebulę. Wsypać kurkumę. Gdy zacznie się karmelizować wrzucić posiekany czosnek oraz warzywa – ziemniaka pokrojonego w kostkę, marchewkę, pietruszkę i połówkę selera starte na jarzynowych oczkach, kawałek pora posiekany w plasterki. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Zalać gorącym wywarem. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić ogórki starte na dużych oczkach.
Zabielić śmietaną (wcześniej warto ją zahartować). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.