Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa brokułowo-serowa jest idealną propozycją na Środę Popielcową. Szybka, sycąca i bardzo łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją w zaledwie 30 minut. Danie jest wyjątkowo rozgrzewające i aromatyczne, pełne smaku i lekkiej pikanterii. Dodatek brokułu i marchewki dodaje nuty słodyczy. Ta zupa będzie idealnym pomysłem na pierwsze danie dla całej rodziny, nawet dla tych, którzy na co dzień niezbyt przepadają za brokułami.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1024
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 237
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2222
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1024
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 237
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2222
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a marchewkę pokrój w średniej wielkości kostkę. Brokuł podziel na różyczki – mniejsze i większe.
W dużym garnku rozpuść masło. Dodaj cebulę i marchewkę, a następnie smaż wszystko przez 5 minut, do zeszklenia cebuli. Dołóż czosnek i smaż kolejne 1-2 minuty, aż całość zacznie ładnie pachnieć.
Dodaj mąkę i wymieszaj wszystko, tworząc zasmażkę. Powinna lekko zbrązowieć.
Wlej bulion, a następnie mleko i musztardę. Mieszaj do połączenia i podgrzewaj do zgęstnienia, po czym zmniejsz ogień do średniego.
Cheddar zetrzyj na tarce i dołóż je do zupy razem z brokułami. Gotuj wszystko przez 2-4 minuty, do miękkości warzyw.
Zupę brokułowo-serową podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Przed zaserwowaniem posyp całość dodatkowym serem.