Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 40
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 40
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Składniki
Włoszczyznę oraz ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy żeberka oraz udko z kurczaka i gotujemy do miękkości mięsa, czyli przez około półtorej godziny. Dodajemy wszystkie przyprawy. Na końcu gotowania z zupy wyciągamy mięso, kroimy w kostkę, pozbywamy się kości i z powrotem dodajemy do zupy. Całość mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.