Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5613
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5613
Składniki
Włoszczyznę oraz ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy żeberka oraz udko z kurczaka i gotujemy do miękkości mięsa, czyli przez około półtorej godziny. Dodajemy wszystkie przyprawy. Na końcu gotowania z zupy wyciągamy mięso, kroimy w kostkę, pozbywamy się kości i z powrotem dodajemy do zupy. Całość mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.