Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Napoli

Zupa Napoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 8207

Dodano:

Odsłon: 521

Drugie danie i zupa komu się chce robić w upalne dni lata, po prostu zróbmy zupę z mięsem.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka duża
  • Sól
  • Cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • Szczypta czosnku
  • Sos w proszku fix do spaghetti Napoli
  • Brokuł
  • Papryka ostra do smaku
  • 2 kostki rosołowe
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa Napoli

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki, Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy
    2. Mięso również kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju

  2. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju
    4. Do cebuli dodajemy pokrojone papryki w paski oraz obraną pokrojoną w paski cukinie

  3. 5. Do ziemniaków dodajemy kostki, rosołowe, łączymy z mięsem oraz warzywami
    6. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojonego na małe różyczki brokuł

  4. 7. Fix rozrabiamy w jednej szklance zimnej wody i hartując wlewamy do zupy, doprawiamy papryką ostrą, chwilkę gotujemy

  5. 8. Zupa gotowa
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń