Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne smaki. Polecam.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić, umyć. W garnku rozpuścić masło. Na maśle, na wolnym ogniu usmażyć pokrojoną białą część dymki oraz pół pęczka posiekanego koperku. Dodać pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki. Dusić kilka minut, mieszać. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę kapustę. Jeszcze kilka minut dusić. Zalać bulionem lub przegotowaną gorącą wodą. Dodać pokrojoną w kostkę kalarepkę, pokrojoną na 1-1,5 cm fasolkę, kalafora podzielonego na malutkie różyczki. Gotować ok 15 min, mieszać od czasu do czasu. Na konieć dodać kaszę mannę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Osypać koperkiem drobno pokrojonym, zieloną częścią dymki drobno pokrojoną i rzodkiewką pokrojoną w półplasterki. Smacznego.