Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne smaki. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić, umyć. W garnku rozpuścić masło. Na maśle, na wolnym ogniu usmażyć pokrojoną białą część dymki oraz pół pęczka posiekanego koperku. Dodać pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki. Dusić kilka minut, mieszać. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę kapustę. Jeszcze kilka minut dusić. Zalać bulionem lub przegotowaną gorącą wodą. Dodać pokrojoną w kostkę kalarepkę, pokrojoną na 1-1,5 cm fasolkę, kalafora podzielonego na malutkie różyczki. Gotować ok 15 min, mieszać od czasu do czasu. Na konieć dodać kaszę mannę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zupę podawać gorącą. Osypać koperkiem drobno pokrojonym, zieloną częścią dymki drobno pokrojoną i rzodkiewką pokrojoną w półplasterki. Smacznego.