Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa o smaku curry z kurczakiem
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1593
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 335
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1593
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 335
Składniki
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Mięso pokrój w paski. Na dno garnka wlej olej i usmaż paski kurczaka z curry, startym imbirem, potem dodaj cebulę pokrojoną w piórka i czosnek i posól do smaku. Podsmaż na złoty kolor. Trawę cytrynową pokrój na dwie części a końcówkę rozbij tłuczkiem. Marchewki i seler potnij w talarki. Pokrojone warzywa dodaj do smażonego kurczaka wraz z liśćmi kaffiru. Składniki zalej bulionem lub wodą. Gotuj zupę przez około 15 minut od zagotowania się. Gotuj pod przykryciem. W połowie czasu gotowanie dodaj wypłukany ryż. Na koniec wlej mleczko lub śmietankę. Wymieszaj i podawaj z natką kolendry.