Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa o smaku curry z kurczakiem
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7033
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1799
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7033
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1799
Składniki
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Mięso pokrój w paski. Na dno garnka wlej olej i usmaż paski kurczaka z curry, startym imbirem, potem dodaj cebulę pokrojoną w piórka i czosnek i posól do smaku. Podsmaż na złoty kolor. Trawę cytrynową pokrój na dwie części a końcówkę rozbij tłuczkiem. Marchewki i seler potnij w talarki. Pokrojone warzywa dodaj do smażonego kurczaka wraz z liśćmi kaffiru. Składniki zalej bulionem lub wodą. Gotuj zupę przez około 15 minut od zagotowania się. Gotuj pod przykryciem. W połowie czasu gotowanie dodaj wypłukany ryż. Na koniec wlej mleczko lub śmietankę. Wymieszaj i podawaj z natką kolendry.