Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456916
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2122
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456916
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2122
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 515
Składniki
W rondlu najpierw lekko rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje się pokrojonego bakłażana i się go rumieni, potem mięso mielone. Gdy całość będzie przesmażona można dodać posiekany czosnek, i smażyć go dosłownie minutę. Potem dodaje się pomidory, a gdy te się rozpadną i przesmażą można dodać w końcu bulion i ziemniaki. Jeśli zdecydujemy się na pozostałe przyprawy do należy je dodać z czosnkiem, obowiązkowe jest tylko oregano i sól. Całość gotuje się do miękkości ziemniaków. Ewentualny nadmiar tłuszczu można zebrać łyżką z wierzchu. Polecam oliwę grecką, charakteryzuje ją brak goryczki. Oczywiście zupę można jeszcze zagęścić mąką ale zupa jest wystarczająco gęsta.
Smacznego :)