Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Składniki
W rondlu najpierw lekko rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje się pokrojonego bakłażana i się go rumieni, potem mięso mielone. Gdy całość będzie przesmażona można dodać posiekany czosnek, i smażyć go dosłownie minutę. Potem dodaje się pomidory, a gdy te się rozpadną i przesmażą można dodać w końcu bulion i ziemniaki. Jeśli zdecydujemy się na pozostałe przyprawy do należy je dodać z czosnkiem, obowiązkowe jest tylko oregano i sól. Całość gotuje się do miękkości ziemniaków. Ewentualny nadmiar tłuszczu można zebrać łyżką z wierzchu. Polecam oliwę grecką, charakteryzuje ją brak goryczki. Oczywiście zupę można jeszcze zagęścić mąką ale zupa jest wystarczająco gęsta.
Smacznego :)