Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 425
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8383
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 425
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8383
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13426
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2695
Składniki
W rondlu najpierw lekko rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje się pokrojonego bakłażana i się go rumieni, potem mięso mielone. Gdy całość będzie przesmażona można dodać posiekany czosnek, i smażyć go dosłownie minutę. Potem dodaje się pomidory, a gdy te się rozpadną i przesmażą można dodać w końcu bulion i ziemniaki. Jeśli zdecydujemy się na pozostałe przyprawy do należy je dodać z czosnkiem, obowiązkowe jest tylko oregano i sól. Całość gotuje się do miękkości ziemniaków. Ewentualny nadmiar tłuszczu można zebrać łyżką z wierzchu. Polecam oliwę grecką, charakteryzuje ją brak goryczki. Oczywiście zupę można jeszcze zagęścić mąką ale zupa jest wystarczająco gęsta.
Smacznego :)