Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6805
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242301
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6805
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242301
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej, podsmażyć ogony aż się zrumienią. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek w plasterki, dodać do ogonów, podsmażać kilka minut. Następnie wsypać paprykę w proszku, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do garnka wlać 1,5 litra wrzącej wody, wrzucić suszone grzyby, pietruszkę i seler. Doprawić solą i pieprzem, gotować kilka godzin na niewielkim ogniu do miękkości mięsa.
Ogony wyciągnąć z garnka, obrać z mięsa. Kawałki mięsa włożyć z powrotem do zupy. Ziemniaki pokroić na kawałki a marchewkę w plasterki, dodać do gotującej się zupy. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.