Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1283
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 569
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5451
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 817
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1283
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 569
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5451
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 817
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej, podsmażyć ogony aż się zrumienią. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek w plasterki, dodać do ogonów, podsmażać kilka minut. Następnie wsypać paprykę w proszku, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do garnka wlać 1,5 litra wrzącej wody, wrzucić suszone grzyby, pietruszkę i seler. Doprawić solą i pieprzem, gotować kilka godzin na niewielkim ogniu do miękkości mięsa.
Ogony wyciągnąć z garnka, obrać z mięsa. Kawałki mięsa włożyć z powrotem do zupy. Ziemniaki pokroić na kawałki a marchewkę w plasterki, dodać do gotującej się zupy. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.