Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 239
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 162
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2459
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8222
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 239
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 162
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2459
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8222
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej, podsmażyć ogony aż się zrumienią. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek w plasterki, dodać do ogonów, podsmażać kilka minut. Następnie wsypać paprykę w proszku, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do garnka wlać 1,5 litra wrzącej wody, wrzucić suszone grzyby, pietruszkę i seler. Doprawić solą i pieprzem, gotować kilka godzin na niewielkim ogniu do miękkości mięsa.
Ogony wyciągnąć z garnka, obrać z mięsa. Kawałki mięsa włożyć z powrotem do zupy. Ziemniaki pokroić na kawałki a marchewkę w plasterki, dodać do gotującej się zupy. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.