Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18770
Dodano: 30.07.2009
Odsłon: 23698
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Grzybki namoczyc, pokroic.
Ogony pozbawic tłuszczu, podzielic na porcje, ugotowac z solą, pieprzem, zielem i listkiem laurowym. Dodac grzybki. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąc z wywaru, obrac z kości, pokroic w kawałki.
Cebulę pokroic w małe piórka, marchew w plasterki, seler można zetrzec na grubej tarce lub pokroic w słupki. Usmażyc na maśle.
Do wywaru dodac mięso i usmażone warzywa. Zaprawic koncentratem pomidorowym (ewentualnie zasmażką). Doprawic do smaku solą i papryką. Podawac z makaronem lub grzankami, posypane natką pietruszki. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

maarianna 22 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
widzę, że nikt nie komentuje tego przepisu a to smak z mijego dzieciństwa,tylko ogony były wołowe a zupa zasypana kaszą, mniam3 Kto głosował? | Odpowiedz