Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba jedna z naszych ulubionych zup. W ogóle zupy są bardzo dobre, choć wcześniej wydawało nam się inaczej. Tym razem zrobiliśmy ją w wersji wołowej. Mega! <3
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20672
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20672
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Składniki
Ogon wołowy myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (około 1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Usuwamy szumowiny. Gotujemy około 1,5 godziny z liściem laurowym, zielem angielskim i ½ łyżeczki soli. Po tym czasie kawałki mięsa wyjmujemy, dodajemy starte na dużych oczkach warzywa, ziemniaki pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan i przyprawy, pozostawiamy na wolnym ogniu około 20-25 min (do miękkości warzyw). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.