Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną, domową zupę ogórkową. Można ją podawać zabielaną lub też bez śmietany.
Skrzydełka dokładnie myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania.
Dodajemy przyprawy i solimy.
Obieramy marchewkę, pietruszkę i por. Marchewkę kroimy w kostkę.
Kiedy skrzydełka się podgotują, zbieramy z powierzchni szumowiny i dorzucamy warzywa. Gotujemy wszystko aż skrzydełka zaczną się rozpadać.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnuszka, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy do podgotowania – nie kogą być całkiem miękkie.
Kiedy skrzydełka będą już mocno ugotowane z wywaru wyjmujemy mięso, pietruszkę i pora.
Dodajemy do wywaru podgotowane ziemniaki.
Obieramy ogórki kiszone i kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do wywaru. Dolewamy pół szklanki kwasku z kiszenia ogórków.
Na koniec zabielamy zupę śmietaną rozrobioną w niewielkiej ilości letniej wody. Gotujemy wszystko jeszcze 5 minut.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Dzisiaj czas na zupę. I to nie byle jaką zupę. Zawsze staram się, aby w mojej...
Odsłon: 11454
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12298
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23548
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52268
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13206
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12298
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23548
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52268
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13206
Składniki
Skrzydełka dokładnie myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Dodajemy przyprawy i solimy.
Obieramy marchewkę, pietruszkę i por. Marchewkę kroimy w kostkę. Kiedy skrzydełka się podgotują, zbieramy z powierzchni szumowiny i dorzucamy warzywa. Gotujemy wszystko aż skrzydełka zaczną się rozpadać.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnuszka, zalewamy wodą, solimy i wstawiamy do podgotowania – nie kogą być całkiem miękkie. Kiedy skrzydełka będą już mocno ugotowane z wywaru wyjmujemy mięso, pietruszkę i pora. Dodajemy do wywaru podgotowane ziemniaki.
Obieramy ogórki kiszone i kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do wywaru. Dolewamy pół szklanki kwasku z kiszenia ogórków. Na koniec zabielamy zupę śmietaną rozrobioną w niewielkiej ilości letniej wody. Gotujemy wszystko jeszcze 5 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 348
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 269