Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój ulubiony przepis na ogórkową. Zupę ogórkową, zazwyczaj gotuje na żeberkach bądź kościach od schabu. Śmietanę to już każdy dodaje sobie jeśli chce na talerzu…
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15894
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1574
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15894
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1574
Składniki
do garnka wrzucamy kości od schabu, liść laurowy i ziele angielskie; zalewamy wodą i na małym ogniu gotujemy wywar. Można go sobie przygotować dzień wcześniej. Kiedy mięso jest miękkie; wyjmujemy i obieramy mięso. Wrzucamy z powrotem do wywaru, następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy.
Obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa, pora kroimy w półplasterki. Warzywa te przesmażamy na patelni na roztopionym maśle, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko wrzucamy do zupy.
Gotujemy ok 10-15min. Pod koniec gotowania dodajemy starte także na tarce o grubych oczkach ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeśli zupa jest dla nas mało kwaśna wlewamy kwas ogórkowy wedle uznania