Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ogórkowa, robię ją często na skrzydełkach drobiowych.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 583
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 583
Składniki
Skrzydełka i pokrojoną włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować rosół 30 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować kolejne 15 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy razem z obranym i pokrojonym mięsem ze skrzydełek. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z łyżką śmietany i posypane natką pietruszki.