Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1051

Dodano:

Odsłon: 2136

Pyszna zupa ogórkowa, robię ją często na skrzydełkach drobiowych.

Składniki

  • Skrzydełka drobiowe 4 szt
  • Ogórki kiszone 4 szt
  • Marchewka, seler, pietruszka
  • Ziemniaki kilka szt
  • Śmietana 18 % mały kubek
  • Sól, pieprz, natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełka i pokrojoną włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować rosół 30 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować kolejne 15 minut.
    Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy razem z obranym i pokrojonym mięsem ze skrzydełek.
    Zagotować, doprawić solą i pieprzem.
    Podawać z łyżką śmietany i posypane natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń