Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ogórkowa, robię ją często na skrzydełkach drobiowych.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163116
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163116
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 260
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Skrzydełka i pokrojoną włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować rosół 30 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować kolejne 15 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy razem z obranym i pokrojonym mięsem ze skrzydełek. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z łyżką śmietany i posypane natką pietruszki.