Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę ogórkową ? Ja dziś ugotowałam mieszaną na wędzonych ogonach i kościach schabowych wieprzowych do zupy z ziemniakami i dodatkiem ryżu taką jaką lubimy super kwaśną z tegorocznych ogórków kiszonych
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19834
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19834
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242777
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody dodać kości schabowe oraz warzywa mieszanki europejskiej, zagotować całość następnie zmniejszyć ogień pod garnkiem zebrać powstałe szumowiny a następnie dodać wędzone kości ogonowe i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie wyjąć je z gotującego się wywaru do salaterki i pozostawić do ostygnięcia
W czasie gdy kości z mięsem stygną do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ryż, liście laurowe oraz ziela angielskie i ziarenka smaku. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz ryżu a w międzyczasie z kości oskubać mięso. Gdy ziemniaki i ryż są już wystarczająco miękkie dodać oskubane mięsa a po chwili starte na tarce jarzynowej ogórki oraz kwas
Jak w zupie gotującej się na wolnym ogniu ogórki dodane są już miękkie wtedy doprawić ją do smaku ziarenkami smaku oraz cukrem ,lekko zagotować a następnie wlać śmietankę trzydziestoprocentową i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła, lekko zagotować i na koniec wkroić świeży koperek zamieszać i zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła tak smaczna że mało co zostało, może nie zachwyca wyglądem w czasie gotowania lecz efekt końcowy powala na kolana. Jeżeli ktoś nie lubi kwaśnej ogórkowej można pominąć sok z ogórków i dodać same tarte ogórki. Zupa ogórkowa z dodatkiem ryżu to jedna z naszych ulubionych zup a dodanie kości wędzonych tylko wzmocniło smak