Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Żeberka zalałem 1,5 litra wody ,dodałem listek laurowy, parę ziarenek ziela angielskiego , gotowałem na wolnym ogniu . Po 20 minutach dodałem umyte i oskrobane warzywa. Po pół godzinie je wyjąłem .Dodałem pokrojone w kostkę ugotowane uprzednio osobno ziemniaki, boczek wędzony pokrojony również w kostkę ,gotowałem 15 minut. Ogórki starłem na tarce o grubych oczkach .Na patelni roztopiłem masło dodałem starte ogórki dusiłem na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Ogórki dodałem do wywaru , dolałem sok , pokrojone warzywa ( poza porem ) , doprawiłem solą i pieprzem. Wlałem śmietanę , wcześniej zmieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Wrzuciłem posiekany koperek.