Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem pokusiłem się na przepyszną zupę ogórkową ,typową dla kuchni rosyjskiej ,przyrządzonej wg Pascala. Lekko kwaskowa ,drobiowa posmakuje wszystkim ,którzy lubią ogórki kiszone. Zamiast tradycyjnej pomidorówki z rosołu serwowanej zazwyczaj w poniedziałki ,proponuję ten oto klasyk.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 294
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 564
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 55
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 294
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 564
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 55
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Udka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (ok. 2 l) ,dodajemy cebulę ,marchewki ,liść laurowy i kilka ziaren pieprzu ,solimy. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień ,gotujemy do miękkości mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki (dość grube) ,dodajemy do zupy 20 min po zagotowaniu i zmniejszenia płomienia. Ogórki kroimy na plasterki i razem z natką (całą) dodajemy do zupy zaraz po ziemniakach. Gdy mięso będzie miękkie ,wyjmujemy je razem z marchewkami ,studzimy ,kroimy na kawałki (marchew w krążki) i dodajemy do zupy. Wlewamy sok z ogórków ,wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy i dodajemy do zupy chwilę przed podaniem. Podajemy gorącą ,ze śmietaną.