Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2348 Ocena: 52199
Dodano: 18.01.2015
Odsłon: 6576
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Udka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (ok. 2 l) ,dodajemy cebulę ,marchewki ,liść laurowy i kilka ziaren pieprzu ,solimy. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień ,gotujemy do miękkości mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki (dość grube) ,dodajemy do zupy 20 min po zagotowaniu i zmniejszenia płomienia. Ogórki kroimy na plasterki i razem z natką (całą) dodajemy do zupy zaraz po ziemniakach. Gdy mięso będzie miękkie ,wyjmujemy je razem z marchewkami ,studzimy ,kroimy na kawałki (marchew w krążki) i dodajemy do zupy. Wlewamy sok z ogórków ,wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy i dodajemy do zupy chwilę przed podaniem. Podajemy gorącą ,ze śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Klasyk ale dobry.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
wygląda niezwykle apetycznie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz