Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy kiedykolwiek miałeś ochotę na klasyczną, domową zupę, która przypomni Ci smaki dzieciństwa i rozgrzeje w chłodne dni? Dziś chciałbym podzielić się z Wami przepisem na pyszną zupę ogórkową, która jest łatwa do przygotowania i z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Zupa ogórkowa to danie, które idealnie sprawdza się podczas jesiennych i zimowych wieczorów, a także jako obiad dla całej rodziny. Ta zupa ogórkowa nie tylko rozgrzeje Was w chłodne dni, ale również przywoła wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to babcia gotowała dla całej rodziny. Dodatek kiełbasy nadaje zupie wyjątkowego, aromatycznego smaku, który z pewnością zachwyci każdego miłośnika polskiej kuchni.
deska do krojenia, miska, nóż
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11507
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11507
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Składniki
Włoszczyznę czyli marchewkę, pietruszkę, kawałek selera kroimy w kostkę. Obrane i opłukane ziemniaki kroimy w większą kostkę.
Kiszone ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Kiełbasę kroimy w półplasterki. Obraną cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojoną kiełbasę i całość chwilę podsmażamy często mieszając. Do kiełbasy dodajemy pokrojoną cebulę i wszystko smażymy około 5 minut po czym zdejmujemy z ognia.
W dużym garnku umieszczamy pokrojone warzywa oraz czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, po czym zalewamy je 3 litrami wody i zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą, całość mieszamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Następnie dodajemy starte ogórki i całość gotujemy jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu, mieszamy. Do zupy wlewamy śmietanę dodajemy posiekany koperek i wszystko jeszcze chwilę gotujemy.