Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26166
Dodano: 10.08.2018
Odsłon: 1719
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
W 2 litrach wody gotujemy rosół z ćwiartek kurczaka, gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone ziemniaki, marchew i pietruszkę. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone, z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej.
Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 10 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Najlepsza :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz