Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2068
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101776
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6207
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2068
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101776
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6207
Składniki
W 2 litrach wody gotujemy rosół z ćwiartek kurczaka, gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone ziemniaki, marchew i pietruszkę. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone, z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej.
Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły. Smacznego!!!