Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa tym razem z ryżem i na pysznych żołądkach indyczych. Zupka delikatnie kwaśna , smaczna i pożywna . Polecam
garnek z przykrywką, nóż, tarka, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1544
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 115
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18366
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 584
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1022
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1544
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 115
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18366
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 584
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1022
Składniki
Mięso na rosół umyć , opłukać włożyć do garnka , zalać wodą tak by mięso było zakryte. Dołożyć oczyszczone , umyte żołądki indycze oraz obraną, umytą jarzynę. Całość doprowadź do zagotowania, w razie potrzeby usunąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodać liść laurowy , ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz do smaku. Zmniejszyć płomień ognia i gotować pod przykryciem do miękkości żołądków około dobrej godziny. ( zupa ma tylko delikatnie pyrkać ). Gdy żołądki są miękkie wyjąć i można pokroić w większą kostkę lub zostawić w całości , wyjąc również całą jarzynę na talerz i rozgnieść widelcem. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do gotującego rosołu i gotować 15 minut, po czym dodać ugotowany wcześniej ryż, dodać rozdrobnione jarzyny oraz obrane mięso i żołądki. Gotować jeszcze 10 minut, na koniec zupę zabielić śmietaną 30 %. i posypac posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego
Zupa podczas gotowania.
Zupa gotowa do podania. Smacznego