Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa tym razem z ryżem i na pysznych żołądkach indyczych. Zupka delikatnie kwaśna , smaczna i pożywna . Polecam
garnek z przykrywką, nóż, tarka, ręcznik papierowy,
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 23
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 127
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 23
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 127
Składniki
Mięso na rosół umyć , opłukać włożyć do garnka , zalać wodą tak by mięso było zakryte. Dołożyć oczyszczone , umyte żołądki indycze oraz obraną, umytą jarzynę. Całość doprowadź do zagotowania, w razie potrzeby usunąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodać liść laurowy , ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz do smaku. Zmniejszyć płomień ognia i gotować pod przykryciem do miękkości żołądków około dobrej godziny. ( zupa ma tylko delikatnie pyrkać ). Gdy żołądki są miękkie wyjąć i można pokroić w większą kostkę lub zostawić w całości , wyjąc również całą jarzynę na talerz i rozgnieść widelcem. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do gotującego rosołu i gotować 15 minut, po czym dodać ugotowany wcześniej ryż, dodać rozdrobnione jarzyny oraz obrane mięso i żołądki. Gotować jeszcze 10 minut, na koniec zupę zabielić śmietaną 30 %. i posypac posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego
Zupa podczas gotowania.
Zupa gotowa do podania. Smacznego