Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na filecie i ćwiartce z kurczaka z ziemniakami i ryżem.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3002
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3002
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Składniki
W 2 litrach wody gotujemy bulion z fileta i ćwiartek kurczaka, gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je, a do wywaru wkładamy ryż, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew, suszoną włoszczyznę i gotujemy do miękkości. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone, z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dodajemy łyżkę stołową domowej kostki rosołowej. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły. Zupę podajemy na gorąco. Smacznego!!!