Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, żeby zupa ogórkowa zyskała lepszy smak i aromat? Wystarczy jeden prosty zabieg - podsmaż starte ogórki na maśle. Zupa zyska na wyrazistości, a ogórki staną się bardziej chrupiące. Przetestuj ten przepis, a już nigdy nie zrobisz ogórkowej w inny sposób.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423563
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423563
Składniki
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Cebulę obierz z brązowych łupin i również pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej 2 łyżki masła. Podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj marchew, pietruszkę i ziemniaki. Całość zalej 2 litrami wody. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Wywar gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Ogórki odsącz z zalewy, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Starte ogórki podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem na złoty kolor.
Podsmażone ogórki dodaj do gotującej się zupy. Wlej odrobinę zalewy z ogórków. Zupę zapraw słodką śmietanką oraz dopraw solą i pieprzem. Ogórkową z podsmażonymi ogórkami gotuj przez kolejne 15-20 minut.
Przed podaniem dodaj do garnka z zupą świeżo pokrojony koperek. Smacznego!