Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, żeby zupa ogórkowa zyskała lepszy smak i aromat? Wystarczy jeden prosty zabieg - podsmaż starte ogórki na maśle. Zupa zyska na wyrazistości, a ogórki staną się bardziej chrupiące. Przetestuj ten przepis, a już nigdy nie zrobisz ogórkowej w inny sposób.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2453
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11528
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2453
Składniki
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Cebulę obierz z brązowych łupin i również pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej 2 łyżki masła. Podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj marchew, pietruszkę i ziemniaki. Całość zalej 2 litrami wody. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Wywar gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Ogórki odsącz z zalewy, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Starte ogórki podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem na złoty kolor.
Podsmażone ogórki dodaj do gotującej się zupy. Wlej odrobinę zalewy z ogórków. Zupę zapraw słodką śmietanką oraz dopraw solą i pieprzem. Ogórkową z podsmażonymi ogórkami gotuj przez kolejne 15-20 minut.
Przed podaniem dodaj do garnka z zupą świeżo pokrojony koperek. Smacznego!