Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna w smaku zupa przygotowana z gruntowych ogórków.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 150
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 150
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić na paski, por pokroić na półplasterki, cebulę obrać i posiekać, ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać ogórki i smażyć razem około 5 - 7 minut. Bulion zagotować, dodać wszystkie warzywa oprócz ogórków, listek laurowy oraz ziele angielskie i razem gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać ogórki, kaszę jaglaną, serek topiony, sok z cytryny oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem zupę posypać posiekanym koperkiem.