Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna w smaku zupa przygotowana z gruntowych ogórków.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1903
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 61
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 105
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1903
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 61
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 105
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę, seler obrać i pokroić na paski, por pokroić na półplasterki, cebulę obrać i posiekać, ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać ogórki i smażyć razem około 5 - 7 minut. Bulion zagotować, dodać wszystkie warzywa oprócz ogórków, listek laurowy oraz ziele angielskie i razem gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać ogórki, kaszę jaglaną, serek topiony, sok z cytryny oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem zupę posypać posiekanym koperkiem.