Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa orientalna z kurczakiem i curry to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także zdrowe i pożywne danie. Ewa Wachowicz, znana ze swoich zdrowych przepisów, przygotowała tę zupę, która będzie idealną propozycją dla osób dbających o to, by w ich diecie nie zabrakło pełnowartościowych posiłków. Nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w kuchni orientalnej, z tym przepisem poradzisz sobie bez problemu.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 500
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 500
Składniki
W garnku rozgrzać olej ryżowy. Wrzucić mięso pokrojone w paski i obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wyjąć na talerz. W tym samym naczyniu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
W garnku zrobić miejsce. Wrzucić pastę curry, wsypać kurkumę i ostrą paprykę. Skarmelizować. Zalać litrem wody. Dodać mleczko kokosowe. Wrzucić marchewkę pokrojoną w zapałkę. Dodać usmażone mięso. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Po tym czasie wrzucić pokrojoną w słupki paprykę. Dodać sok z limonki. Doprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować kolendrą.