Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta,szybka,lekka,aksamitna w smaku nietypowa zupka :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Orzechy posiekać i podprażyć ok minutę na patelni. Ziemniaki i seler obrać i pokroić w kostkę. Do bulionu dolać wodę,wsypać pokrojone ziemniaki,seler i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odstawić z gazu,wsypać orzechy i zblendować. Do śmietany dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Zahartować śmietanę z mąką dodając łyżkę zupy. Zupę wstawić na ogień i mieszając wlewać śmietanę.Gotować jeszcze ok 2 min.Doprawić pieprzem i solą. Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Gotową zupę posypać grzankami z chleba i posypać odrobiną orzechów.Smacznego:)