Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1097
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 1096
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1097
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 1096
Składniki
Zagotować w garnku wodę z owocami i cukrem. Trzeba uważać, bo łatwo kipi. Śmietanę wlać do kubka i zahartować dolewając do niej po trochę gorącą wodę z owoców i intensywnie mieszając. Gorącą śmietanę wlać do garnka z owocami i jeszcze chwilkę pogotować. Makaron ugotować osobno. Wyłożyć trochę makaronu na talerz i zalać zupą. Zupa najlepiej smakuje jak jest bardzo zimna, z lodówki, więc lepiej ugotować ją poprzedniego dnia :)