Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa owocowa z roladkami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
Do garnka wlej sok, dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z pomarańczy oraz goździki.
Całość doprowadź do wrzenia, a następnie wrzuć truskawki i gotuj jeszcze 5 minut. Wyjmij goździki i zmiksuj zupę na gładki krem.
Serek połącz z cukrem i porwanymi listkami mięty.
Usmażone wcześniej naleśniki posmaruj przygotowaną masą. Zwiń je w rulony i pokrój w plasterki. Podawaj razem z zupą.
Katarzyna CukierŹródło: Super TV