Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa owocowa z roladkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 126
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 62
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 126
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 62
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
Do garnka wlej sok, dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z pomarańczy oraz goździki.
Całość doprowadź do wrzenia, a następnie wrzuć truskawki i gotuj jeszcze 5 minut. Wyjmij goździki i zmiksuj zupę na gładki krem.
Serek połącz z cukrem i porwanymi listkami mięty.
Usmażone wcześniej naleśniki posmaruj przygotowaną masą. Zwiń je w rulony i pokrój w plasterki. Podawaj razem z zupą.
Katarzyna CukierŹródło: Super TV