Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodzi za mną ta zupa, a teraz przy tych upałach jest okazja do jej zrobienia. Jest smakiem dzieciństwa, była i jest do nadal u mnie w domu, jadana na zimno przy dużych upałach. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i sycąca.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2260
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1378
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3549
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2260
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1378
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3549
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1204
Składniki
Wiśnie drylujemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy połowę laski cynamonu, zagotowujemy. Wsypujemy cukier , 3-4 łyżki i w miarę potrzeby dosypujemy go więcej, (zależy jak słodkie będą wiśnie). Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Czas ten możemy wykorzystać do ugotowania makaronu.
Do szklanki wlewamy letnią wodę - 100 ml i dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i na koniec gotowania dodajemy do zupy, wraz z pozostałymi składnikami. Na talerze rozkładamy makaron, zalewamy owocową zupą i dodajemy kleks z jogurtu greckiego. Taką zupę możemy jeść na gorąco jak również w moim przypadku na zimno.