Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu chodzi za mną ta zupa, a teraz przy tych upałach jest okazja do jej zrobienia. Jest smakiem dzieciństwa, była i jest do nadal u mnie w domu, jadana na zimno przy dużych upałach. Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i sycąca.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 901
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 901
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Wiśnie drylujemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy połowę laski cynamonu, zagotowujemy. Wsypujemy cukier , 3-4 łyżki i w miarę potrzeby dosypujemy go więcej, (zależy jak słodkie będą wiśnie). Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Czas ten możemy wykorzystać do ugotowania makaronu.
Do szklanki wlewamy letnią wodę - 100 ml i dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i na koniec gotowania dodajemy do zupy, wraz z pozostałymi składnikami. Na talerze rozkładamy makaron, zalewamy owocową zupą i dodajemy kleks z jogurtu greckiego. Taką zupę możemy jeść na gorąco jak również w moim przypadku na zimno.