Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia chińska
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 75
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 32
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 75
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 32
Składniki
Ugotowałem bulion warzywny. Wywar wlałem do garnka, dodałem starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab pokrojony w cienkie plasterki. Doprowadziłem do wrzenia, gotowałem na wolnym ogniu przez 3 minuty. Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem ok. 5 minut, aż mięso zbrązowiało, często je obracałem, dolewałem co jakiś czas bulion. Do garnka z wywarem włożyłem połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotowałem 3 minuty na wolnym ogniu.