Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, gdy w lodówce zalega nam papryka? Nie ma nic prostszego niż przygotowanie zupy paprykowej. Szybkie i proste - takie potrawy właśnie lubię. W sieci znajdziecie na nią pełno przepisów, ja chcę jednak pokazać Wam swoją recepturę. Aromatyczna, o pięknym kolorze, lekko pikantna zupa może być podawana z makaronem, ryżem lub czosnkowymi grzankami. Można też polać ją kwaśną śmietaną. W każdej z tych wersji smakuje wyśmienicie.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
Porcję rosołową płuczemy, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu ok. 40 minut. W trakcie gotowania z wierzchu ściągamy powstałe szumowiny.
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w zgrabne słupki. Seler i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa.
Z wywaru drobiowego wyciągamy kości, a następnie dodajemy do niego podsmażone warzywa, zmiażdżone dwa ząbki czosnku (ze skórką!) i koncentrat pomidorowy wymieszamy z pikantnym sosem. Całość gotujemy na małym ogniu ok 10 minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i świeżym oregano. SMACZNEGO :-)