Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza w sezonie jesienny, właśnie wtedy papryka jest najlepsza.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 84
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli dodaj paprykę (pokrojoną w kostkę). Podsmażaj do czasu aż warzywa zmiękną. Bulion zagotuj. Dodaj warzywa i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dołóż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj przez kwadrans. Dodaj odsączoną kukurydzę. Dopraw sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.