Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza w sezonie jesienny, właśnie wtedy papryka jest najlepsza.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 986
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 986
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli dodaj paprykę (pokrojoną w kostkę). Podsmażaj do czasu aż warzywa zmiękną. Bulion zagotuj. Dodaj warzywa i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dołóż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj przez kwadrans. Dodaj odsączoną kukurydzę. Dopraw sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.