Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza w sezonie jesienny, właśnie wtedy papryka jest najlepsza.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 24
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 24
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli dodaj paprykę (pokrojoną w kostkę). Podsmażaj do czasu aż warzywa zmiękną. Bulion zagotuj. Dodaj warzywa i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dołóż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj przez kwadrans. Dodaj odsączoną kukurydzę. Dopraw sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.