Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza w sezonie jesienny, właśnie wtedy papryka jest najlepsza.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli dodaj paprykę (pokrojoną w kostkę). Podsmażaj do czasu aż warzywa zmiękną. Bulion zagotuj. Dodaj warzywa i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dołóż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj przez kwadrans. Dodaj odsączoną kukurydzę. Dopraw sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.