Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 619
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12273
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 619
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12273
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
2. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do większego garnka. 3. Do ziemniaków dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew.
4. Dodajemy mięso podsmażone, zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową i przyprawy ziele oraz pieprz.
5. 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy papryki pokrojone w paseczki i pastę paprykową.
6. Zupka gotowa. 7. Smacznego.