Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Paprykowa

Zupa Paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 623 Ocena: 5923

Dodano:

Odsłon: 140

Pyszna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 duże marchewki
  • 4 papryki czerwone
  • Kostka rosołowa
  • 100 g pasty paprykowej w słoiczku
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu
  • Sól
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.

  2. 2. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do większego garnka.
    3. Do ziemniaków dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

  3. 4. Dodajemy mięso podsmażone, zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową i przyprawy ziele oraz pieprz.

  4. 5. 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy papryki pokrojone w paseczki i pastę paprykową.

  5. 6. Zupka gotowa.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia Ty robisz takie pyszne i rozgrzewające zupy, a ja tu marznę ;) Super :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń