Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 588
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 856
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 588
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 856
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać paprykę przesmażyć, przełożyć do wywaru i gotować do miękkości.
Po tym czasie całość zmiksować i ponownie doprowadzić do wrzenia, oprószyć ziołami.
Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z purre paprykowym, gotować 2-3 minuty.
Podawać z grzankami, posypać listkami tymianku.