Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 421
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1519
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 518
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 421
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1519
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać paprykę przesmażyć, przełożyć do wywaru i gotować do miękkości.
Po tym czasie całość zmiksować i ponownie doprowadzić do wrzenia, oprószyć ziołami.
Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z purre paprykowym, gotować 2-3 minuty.
Podawać z grzankami, posypać listkami tymianku.