Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ZUPA COŚ NA WZÓR WĘGIERSKIEGO DANIA.PACHNĄCA PAPRYKĄ.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 52
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 52
Składniki
cebulę obrać,drobno pokroić,dać na patelnię poddusić
wołowinę pokroić w drobną kostkę wrzucić do cebuli,smażyć do odparowania wody
dodać 2 łyżki papryki krótko podsmażyć
zalać wodą lub wywarem warzywnym u mnie był rosół ok.1/2 litra,dusić mięso aż będzie miękkie
w międzyczasie obrać i pokroić w talarki pieczarki,umyć i pokroić papryki/w kostkę/
do miękkiej wołowiny wrzucić pieczarki i paprykę gotować krótko aby papryka się nie rozgotowała.ogórki pokroić w drobną kostkę
przyprawić, można dodać łyżeczkę ostrej papryki chwilę pogotować /ma być dosyć gęste/
na koniec dodać odsączoną fasolę rozgnieciony czosnek koncentrat pomidorowy
ja na koniec dodałam jeszcze 2 łyżki śmietany z 1 łyżką mąki nie jest to konieczne.