Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ZUPA COŚ NA WZÓR WĘGIERSKIEGO DANIA.PACHNĄCA PAPRYKĄ.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
cebulę obrać,drobno pokroić,dać na patelnię poddusić
wołowinę pokroić w drobną kostkę wrzucić do cebuli,smażyć do odparowania wody
dodać 2 łyżki papryki krótko podsmażyć
zalać wodą lub wywarem warzywnym u mnie był rosół ok.1/2 litra,dusić mięso aż będzie miękkie
w międzyczasie obrać i pokroić w talarki pieczarki,umyć i pokroić papryki/w kostkę/
do miękkiej wołowiny wrzucić pieczarki i paprykę gotować krótko aby papryka się nie rozgotowała.ogórki pokroić w drobną kostkę
przyprawić, można dodać łyżeczkę ostrej papryki chwilę pogotować /ma być dosyć gęste/
na koniec dodać odsączoną fasolę rozgnieciony czosnek koncentrat pomidorowy
ja na koniec dodałam jeszcze 2 łyżki śmietany z 1 łyżką mąki nie jest to konieczne.