Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1981

Dodano:

Odsłon: 3146

POŻYWNA ZUPA COŚ NA WZÓR WĘGIERSKIEGO DANIA.PACHNĄCA PAPRYKĄ.

Składniki

  • wołowia gulaszowa, 70 dag.
  • cebula, 3 średnie
  • papryka czerwona i zielona/duże/, po 1 szt.
  • Ogórek kiszony, 2 szt
  • fasola biała, 1 puszka
  • pieczarki, 0,5kg
  • czosnek, 2 ząbki
  • papryka w proszku słodka, 2 duże łyżki
  • sól,pieprz,itp.przyprawy, jakie lubimy
  • tłuszcz do podsmażenia mięsa, u mnie olej
  • koncentrat pomidorowy, 3 duże łyżki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa paprykowa

Przygotowanie

  1. cebulę obrać,drobno pokroić,dać na patelnię poddusić

  2. wołowinę pokroić w drobną kostkę wrzucić do cebuli,smażyć do odparowania wody

  3. dodać 2 łyżki papryki krótko podsmażyć

  4. zalać wodą lub wywarem warzywnym u mnie był rosół ok.1/2 litra,dusić mięso aż będzie miękkie

  5. w międzyczasie obrać i pokroić w talarki pieczarki,umyć i pokroić papryki/w kostkę/

  6. do miękkiej wołowiny wrzucić pieczarki i paprykę gotować krótko aby papryka się nie rozgotowała.ogórki pokroić w drobną kostkę

  7. przyprawić, można dodać łyżeczkę ostrej papryki chwilę pogotować /ma być dosyć gęste/

  8. na koniec dodać odsączoną fasolę rozgnieciony czosnek koncentrat pomidorowy

  9. ja na koniec dodałam jeszcze 2 łyżki śmietany z 1 łyżką mąki nie jest to konieczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń