Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i bomba witaminowa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2128
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3259
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1322
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2066
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2128
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3259
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1322
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2066
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę ew. pomidora, zasmażamy, dolewamy wodę, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości (ma się rozpadać), jeśli nie daliśmy pomidora, to teraz jest pora na koncentrat, przyprawy do smaku wg uznania (nie za duzo, to ma być zupa paprykowa).
Gdy się zagotuje, miksujemy dokładnie, dodajemy oliwę (wg mnie podkresla smak, ale mozna ją pominąć, jesli ktos nie lubi), mieszamy, nalewamy, sypiemy koperek i gotowe! Można zabielić śmietaną lub jogurtem jeśli ktoś lubi. Smacznego!