Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i bomba witaminowa.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 893
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1810
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6351
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 893
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1810
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6351
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę ew. pomidora, zasmażamy, dolewamy wodę, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości (ma się rozpadać), jeśli nie daliśmy pomidora, to teraz jest pora na koncentrat, przyprawy do smaku wg uznania (nie za duzo, to ma być zupa paprykowa).
Gdy się zagotuje, miksujemy dokładnie, dodajemy oliwę (wg mnie podkresla smak, ale mozna ją pominąć, jesli ktos nie lubi), mieszamy, nalewamy, sypiemy koperek i gotowe! Można zabielić śmietaną lub jogurtem jeśli ktoś lubi. Smacznego!