Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i bomba witaminowa.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę ew. pomidora, zasmażamy, dolewamy wodę, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości (ma się rozpadać), jeśli nie daliśmy pomidora, to teraz jest pora na koncentrat, przyprawy do smaku wg uznania (nie za duzo, to ma być zupa paprykowa).
Gdy się zagotuje, miksujemy dokładnie, dodajemy oliwę (wg mnie podkresla smak, ale mozna ją pominąć, jesli ktos nie lubi), mieszamy, nalewamy, sypiemy koperek i gotowe! Można zabielić śmietaną lub jogurtem jeśli ktoś lubi. Smacznego!