Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupa o smaku paprykowym z mięsnymi klopsikami
Przygotowanie klopsików:
Cebule posiekać i podsmażyć na maśle. Do miski przełożyć mięso, dodać podsmażoną cebulę, starty czosnek, posiekaną pietruszkę, jajko, bułkę tartą, musztardę, doprawić solą, pieprzem oraz mielona papryką słodką i ostrą. Wszystko razem wymieszać. Z powstałej masy uformować małe klopsiki, obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju.
Przygotowanie zupy:
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, wrzucić pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i zagotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mieloną paprykę słodką i ostrą, wymieszać, dorzucić posiekaną cebulę i po chwili dodać pokrojoną w paski paprykę i papryczkę chili. Podsmażać razem przez ok 5 min, co chwile mieszając (w razie konieczności dodać trochę więcej masła).
Do gotujących się ziemniaków dodać podsmażoną cebulę z papryką, usmażone wcześniej klopsiki, całość doprawić solą, pieprzem, suszonym lubczykiem i wymieszać. Gotować na średnim ogniu do czasu gdy ziemniaki i papryka będzie miękka, co jakiś czas mieszając.
Do szklanki wlać 2 łyżki śmietany, dodać do niej ok 3 łyżki zupy wymieszać dokładnie w szklance następnie przelać wszystko do zupy i wymieszać wszystko razem, chwilę jeszcze pogotować i gotowe!
Prawie sos boloński - prawie bo bez pomidorów. Sos bardzo paprykowy to altern...
Odsłon: 254
polecam zupe z brukselki..
Odsłon: 476
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10145
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10145
Składniki
Przygotowanie klopsików: Cebule posiekać i podsmażyć na maśle. Do miski przełożyć mięso, dodać podsmażoną cebulę, starty czosnek, posiekaną pietruszkę, jajko, bułkę tartą, musztardę, doprawić solą, pieprzem oraz mielona papryką słodką i ostrą. Wszystko razem wymieszać. Z powstałej masy uformować małe klopsiki, obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju.
Przygotowanie zupy: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, wrzucić pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i zagotować. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło, wsypać mieloną paprykę słodką i ostrą, wymieszać, dorzucić posiekaną cebulę i po chwili dodać pokrojoną w paski paprykę i papryczkę chili. Podsmażać razem przez ok 5 min, co chwile mieszając (w razie konieczności dodać trochę więcej masła). Do gotujących się ziemniaków dodać podsmażoną cebulę z papryką, usmażone wcześniej klopsiki, całość doprawić solą, pieprzem, suszonym lubczykiem i wymieszać. Gotować na średnim ogniu do czasu gdy ziemniaki i papryka będzie miękka, co jakiś czas mieszając. Do szklanki wlać 2 łyżki śmietany, dodać do niej ok 3 łyżki zupy wymieszać dokładnie w szklance następnie przelać wszystko do zupy i wymieszać wszystko razem, chwilę jeszcze pogotować i gotowe!
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 210
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 190