Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na jesienny obiad. Zupa jest gęsta, sycąca i cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1236
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1001
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1236
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1001
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Mięso przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę. Uformuj małe klopsiki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojone w cienkie paski papryki. Chwilę podsmaż. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw zupę słodką papryką, pieprzem i solą. Chwilę gotuj. Danie podawaj z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.