Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na jesienny obiad. Zupa jest gęsta, sycąca i cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17899
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 105
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2204
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 238
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17899
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 105
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2204
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 238
Składniki
Mięso przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę. Uformuj małe klopsiki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojone w cienkie paski papryki. Chwilę podsmaż. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw zupę słodką papryką, pieprzem i solą. Chwilę gotuj. Danie podawaj z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.