Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na jesienny obiad. Zupa jest gęsta, sycąca i cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2244
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10326
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2012
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2244
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10326
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2012
Składniki
Mięso przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę. Uformuj małe klopsiki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojone w cienkie paski papryki. Chwilę podsmaż. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw zupę słodką papryką, pieprzem i solą. Chwilę gotuj. Danie podawaj z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.