Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na jesienny obiad. Zupa jest gęsta, sycąca i cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Mięso przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę. Uformuj małe klopsiki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojone w cienkie paski papryki. Chwilę podsmaż. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw zupę słodką papryką, pieprzem i solą. Chwilę gotuj. Danie podawaj z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.