Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na jesienny obiad. Zupa jest gęsta, sycąca i cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 64
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1428
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 64
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1428
Składniki
Mięso przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę. Uformuj małe klopsiki. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Dołóż pokrojone w cienkie paski papryki. Chwilę podsmaż. Warzywa przełóż do garnka. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez ok. kwadrans. Dodaj pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Dołóż koncentrat pomidorowy. Dopraw zupę słodką papryką, pieprzem i solą. Chwilę gotuj. Danie podawaj z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.