Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednego razu kupiliśmy mix kolorowych papryk, prawdę mówiąc nie wiedzieć do czego. Jednak po chwili znalazło się dla nich zastosowanie.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1427
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1427
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze 200°C (termoobieg). Następnie wyciągamy z piekarnika, studzimy. Papryki wyciągamy z rękawa, lekko nakłuwamy, przez sitko przesączamy sok wypływający z papryk (nie wylewamy). Papryki obieramy ze skórki, usuwamy pestki i miksujemy na papkę, dolewamy sok z pieczenia papryk (w razie potrzeby uzupełniamy wodą do 1,2 l całości). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy na małym ogniu do ich miękkości. Pieczarki smażymy na rumiano, na maśle. Dodajemy do zupy. Podajemy ze świeżymi listkami majeranku.